.:JOM SIGN IN anda dpt harga dealer yurrkk:.

Wednesday, November 16, 2011

PERBEZAAN ABC ACAI BERRY ASLI DAN PALSU

PERBEZAAN ABC ACAI BERRY DIET YG ASLI DAN PALSU...

Terdapat banyak product perlangsingan di serata dunia dgn menggunakan pelbagai cara dan kaedah yang berbeza-beza.product Acai berry adalah salah satu product pelangsingan yg semakin laris dipasaran di asia dan di luar negara.Disebabkan hasil nya menakjubkan ramai pihak tidak bertanggungjawab telah mengambil kesempatan membuat klon product ini.tetapi kesan nye sangat bahaya sekiranya membeli product yang tiruan.disini adalah beberapa contoh utk membeza kan samaada product yg anda beli ASLI atau pun PALSU..

1. Pressure sensitive seal (penutup dalam botol)
    Penutup dalam botol ABC Acai berry yang ASLI 
menggunakan penutup gam yg kemas bg menjaga 
kualiti soft gel di dalam nya.berbeza dgn yg PALSU 
tidak menggunakan penutup bergam.






2. Softgel Laser Mark
    Softgel yang ABC Acai berry yg ASLI memiliki 
sifat glossy and laser mark (tulisan) ''ABC'' tepat 
ditengah2.berbeza dgn yg PALSU tulisan ''ABC'' 
dilihat tidak center di tengah.






3. Kandungan Cecair didalam Softgel.
    Cecair softgel yg ASLI adalah disebelah kiri.
cecair nya bewarna coklat gelap dan apabila 
di sentuh akan berasa sedikit spt pasir 
halus dan kesat.berbeza yg PALSU hanya 
bewarna putih dan bila di sentuh terasa berminyak.



4.Dessicant (Penyerap kelembapan)
   Penyerap kelembapan yang ASLI adalah 
sebelah kiri menggunakan kualiti yg terjamin.
berbeza dgn yg PALSU menggunakan kualiti
 yg rendah.








5. Packaging Baru dari  pt.Adonai Perkasa utk mengelakkan pemalsuan productAcaiberryASLIdgn menambah hologrem ditutup,bawah,sisi kotak dan mengubah ejaan singkatan ''ABC'' kepada ''Acai Berry''.






                 NEW!!...NEW!!!!....Packing terbaru setelah diiktiraf oleh badan BPOM
                                       (Badan Pengawasan Obat dan Makanan)

6.Mari kite lihat contoh eksperimen yg telah di buat keatas softgel acai berry yg ASLI dan PALSU.





5min - perhatikan softgel pt.adonai perkasa(Asli) warna air masih tidak berubah ttp cernih manakala yg di sebelah kiri pic(palsu) air bertukar menjadi warna hijau...warna bahan kimia sudah terlerai..





20 min- Acai palsu warna bahan kimianya kelihatan semakin pekat...bayangkanlah klu serap dalm tubuh kita ape akan jadi....



45 min-Acai palsu warna nya semakin pekat dan mulai menampakkan isi dalam nya yg mulai pecah 
dan mengeluarkan cacair bewarna putih seperti lemak..



50min - acai palsu akhirnya larut semua dan warna hijau nya semakin pekat..dan mengeluarkan lemak putihhh...klu dicium bau nya seperti lemak khinzir..(menurut sumber bkn islam)





TERIMA KASIH

18 comments:

Zea House said...

salam sis.
saya nk tanya product acai berry abc softgel ni ada lulusan kkm tak? no pendaftaran ada? sy nk beli tp takut la sbb ada kes yg keluar kt tv pasal acai berry ni ada problem.

saera said...

w,salm zea,product ni selmt dan asli yg ditv tu dr kilang lain sbb skrg byk saingan sejak acai ni dpt sambutan ramai yg cube buat tiruan tp kesan nye mmg beza dr pt adonai punye.ni brg import so didaftr k diindon saje.

ema baharudin said...

mana saya nak dapatkan acai berry yang original ni ye? sekitar kuala lumpur ada tak? produk ini mmg berkesan dan tiada effect ke? sbb sy pnh tgk slah sebuah product acai berry dirampas kerana mngandungi sibutramine..tp tidak dipaparkan nama produk tersebut.

saera said...

slm ema,u duk kl so dkt la ngan akak duk cheras,klu u nak tau lebih detail orinal ke tak kite bleh jumpe akak bleh explain detail kat u..ye akak pun ade dgr tentang rampasan tu tp itu yg jenis minuman,bkn yg ini jenis softgel tak ade sibutramine..ade sah halal lg.

ema baharudin said...

thnks kak..hmm..tp boleh sy thu apa beza abc acai berry dengan acai berry dietary supplement.. sbb sy tgk ada org pggil dua2 bnda ni abc acai berry.. http://2.bp.blogspot.com/-ya5_KFKb4Po/T_mmbcASgyI/AAAAAAAAAa8/8u8F3tlA-5w/s1600/20120626_154606%5B1%5D.jpg

dayang jasmin said...

Hai kak sy ada wt perbezaan acai berry sbb seblum ni sy beli dgn harga RM 130. ..skang ni sy beli RM 90 je...tp sy xpahm sbb kotak kedua2 sama..cecair pn kaler lebh kurang sama...bila sy wt experimen sy jd confuse sbb kedua2 air bertukr warna yg Rm 130 air dia kaler coklat yg Rm 90 air di kaler light coklat dan berminyak...jd acai berry yg sy beli ni palsu ke asli kak..dan kt mana sy nk dapat kn yg betl2 asli...

saera said...

hai..jasmin..klu u rase sangsi..u boleh order dgn akak coz akak ambik dr kilang die import by pos..so sudah pasti yg original..akak penting k kualiti..itu yg penting dear..

dayang jasmin said...

Blh akk pm sy price dia brape..akak dgn sy pn dkt je sy kt setiawangsa..
Ni no hp sy 018 2822908

❤♫♪ heart ♪♫❤ said...

salam..akak sendiri pernah wat ke eksperimen yg air tu???kalau ya, mmg dpt hasil mcm dlm gbr tu ke???

pink_criket said...

oMG!!

Zahra Iman said...

Sis, acai berry nie sebenarnya dari indonesia atau hong kong? Kat pesbuk acaiberry dari hong kong dorang ckp original..tp bila sy tgk blog sis nie cakap from indonesia yg original...

saera said...

hi..zahra,acai berry diet byk tempat yg keluarkan..dr US pun ade,tp yg pasti dr indonesia PT adonai perkasa dah sah dilantik pengedar sumplement acaiberry 100% asli.

azmira ismail said...

salam,sis boleh email saya harga borong tak? email ke alya92472@gmail.com / mira_cunkiut@yahoo.com.

Yana Amy said...

akak acam maner nak oder nan akak ni.. hehe email sy yer yanazahar@gmail.com..

saera said...

yana amy~ utk lebih terperinci boleh call akak 019-307 6412 (k.ira)

Anis_Apis said...

Akak...sana nk order boleh? nk try la...

muhammad rahmat said...

Aq da try da..now satu famly aq pon mkan ubat ni..sgt berkesan...

Mohd Azlan said...

salam kak. adakah produk dr hong kong tu palsu? mohon kepastian

Ziqnana D' Beauty © 2013 | Template Designed By Blog Bingkisan Hati